Безплатен оглед: 0882264648; 0884237731

Съвети как да подготвим хладилника за местене

Трябва ли да подготвим хладилника за местене? Отговорът е ДА. Предоставяме ви нашите съвети как да се подготвим за лесно и безпроблемно транспортиране на хладилника.

Неоходимите материали за подготовката:

  • Почистващ препарат (Ph неутрален) – примерно: веро
  • Найлон/кърпи
  • Тиксо
  • Одеяла /Аеропласт или др.
  • Въже или друго вързочно средство

Как да подготвим хладилника стъпка по стъпка:

Първата логична стъпка е да се изпразни.
Хубаво е да планирате използването на храната преди местенето. Ако ви остане храна може да я дарите, особено ако местенето е по-дълго/по-далечно.

Размразете хладилника 24 часа преди местенето.
След като хладилника е изпразен е време да се размрази. Изключете го от захранването и поставете кърпи или найлон под него в случей ,че протече вода от разтапящия се лед. Препоръчва се да започнете следващата стъпка доката чакате да се размрази, а именно почистването.

Почистването.
Почистете добре и подсушете хладилника отвън и отвътре, като оставите вратата отворена. Подсушаването е важно, за да не се появи плесен от влагата. Незабравайте да почистите и подсушите изпарителя.

„Разглобете“ хладилника.
Извадете чекмеджетата и рафтовете, както и всички свободни части (диспенсер за вода, форми за лед и др.). Почистете, подсушете и ги опаковайте по отделно. Използвайте аеропласт или одеяла за да ги увиете и запечатайте с тиксо. Ако частите са стъклени използвайте нашите съветите за местене на кухненски сервиз.

Опаковайте хладилника
Покрийте с одеяло или аеропласт, за да предотвартите надрасквания и повреди, и завържете хладилника през вратите с въже или друго средство – в долната и в горната част. Уверете се че е завързан добре и вратите не хлопат.

Подсигурете се
Преди да преместите хладилника си измерете хладилника, вратите и стълбищата, за да сте сигурни, че ще можете премести – понякога ремонт, който е направен след като хладилника е бил излозван, може да направи изкарването му доста трудно – не е приятно да има изненади в деня на местенето.

При местенето хладилника трябва да бъде в изправено положение през цялото време. Използването на транспортна количка е препоръчително при местенето от кухнята до превозното средство. Натоварете го, така че да не може да се преобърнете – поставете мебели, кашони и др. до него за допълнителна подпора.