Трябва ли да подготвим хладилника за местене? Отговорът е ДА. Предоставяме ви нашите съвети как да се подготвим за лесно и безпроблемно транспортиране на хладилника.

Неоходимите материали за подготовката:

 • Почистващ препарат (Ph неутрален) – примерно: веро
 • Найлон/кърпи
 • Тиксо
 • Одеяла /Аеропласт или др.
 • Въже или друго вързочно средство

 

Как да подготвим хладилника стъпка по стъпка:

 1. Първата логична стъпка е да се изпразни.
  Хубаво е да планирате използването на храната преди местенето. Ако ви остане храна може да я дарите, особено ако местенето е по-дълго/по-далечно.
 2. Размразете хладилника 24 часа преди местенето.
  След като хладилника е изпразен е време да се размрази. Изключете го от захранването и поставете кърпи или найлон под него в случей ,че протече вода от разтапящия се лед. Препоръчва се да започнете следващата стъпка доката чакате да се размрази, а именно почистването.
 3. Почистването.
  Почистете добре и подсушете хладилника отвън и отвътре, като оставите вратата отворена. Подсушаването е важно, за да не се появи плесен от влагата. Незабравайте да почистите и подсушите изпарителя.
 4. „Разглобете“ хладилника.
  Извадете чекмеджетата и рафтовете, както и всички свободни части (диспенсер за вода, форми за лед и др.). Почистете, подсушете и ги опаковайте по отделно. Използвайте аеропласт или одеяла за да ги увиете и запечатайте с тиксо. Ако частите са стъклени използвайте нашите съветите за местене на кухненски сервиз

Как да опаковаме кухненския сервиз

 1. Опаковайте хладилника
  Покрийте с одеяло или аеропласт, за да предотвартите надрасквания и повреди, и завържете хладилника през вратите с въже или друго средство – в долната и в горната част. Уверете се че е завързан добре и вратите не хлопат.
 2. Подсигурете се
  Преди да преместите хладилника си измерете хладилника, вратите и стълбищата, за да сте сигурни, че ще можете премести – понякога ремонт, който е направен след като хладилника е бил излозван, може да направи изкарването му доста трудно – не е приятно да има изненади в деня на местенето.

При местенето хладилника трябва да бъде в изправено положение през цялото време. Използването на транспортна количка е препоръчително при местенето от кухнята до превозното средство. Натоварете го, така че да не може да се преобърнете – поставете мебели, кашони и др. до него за допълнителна подпора.

Нашите хамали ще се погрижат добре при преместването на Вашият хладилник, ако използвате нашите транспортни и хамалски услуги. Заявка за безплатен оглед може да направите тук.