Безплатен оглед: 0882264648; 0884237731

Подготовка за преместване чрез списък

Подготовка за преместване – как да улесним подготовката за преместване чрез организирането на списък

За добрата организация е необходимо човек да си състави списък със задачи и да предвиди време за тях. Ако оставите всичко да се нарежда в движение, то само ще си създадете стрес и ще допуснете грешки. Добра идея е да разбиете списъка на под-списъци. (например:“Първи ден“, „Последен ден“, под-списъци „порцалан“, „ел. уреди“, „Детска стая“,…). Как да разпределиме времето си за подготовката за преместване често е най-трудният въпрос. Също така от него възникват и вторични въпроси – кога да поръчате транспортирането? До кога ще трябва да бъде платен интернета или кабелната? Колко отпуска да си вземете? и др.

Ето нашите съвети за организацията на списъка:

Какво ще включва списъка:
Започнете от стаята в която прекарвате най-малко време. Там са нещата, които най-рядко ползвате. Това са помещения като тераси, тавани, мазета… Предметите тук ще се опаковат първи (освен ако не решите да се разделите с тях).

Следват по-рядко използваните стаи. От тях разделете по-често използваните и необходими вещи от по-рядко ползваните в различни категории.

Най-често във най-използваните стаи са вещите, които използвате най-често. Тези най-използваните и необходими вещи сложете в категория „Последен ден“ на едно място, тъй като е вероятно да ги ползвате до последно.

Имайте предвит, че ел. уреди като пералня, хладилник и др. правят изключение тъй като за тяхната подготовка за местене е необходимо време. Вижте повече как става това тук:

Организирайте списъка като таблица, като на първия ред запишете стая или част от стая, а в колоните вещи или групи от вещи от дадена стая.

Примерно за кухнята: порцалан и стъкло, прибори, подправки и т.н.

Определете си срок.
За опаковането е хубаво да оргарнизирате помощ от приятели и близки и да не отделяте повече от 4 часа на ден в работен ден. Например 5 вечери след работа + целия ден в събота и неделя обикновенно е достатъчно време.

Следващите 2 работни дни след уикенда отделете за всякакви административни задачи във връзка с вашето местене.

Опаковането
След като сте вписали съдържанието на вашия дом е време да решите дали ще опаковате сами. Ето няколко от нашите съвети за различни категории вещи:

Решете дали ще ви трябват професионални хамали и транспорт или ще премествате вещите си сами.
Тъй като вече имате приблизителна представа какво ще местите, по-лесно ще прецените дали ще ви трябва помощ и колко ще струва тя.