Безплатен оглед: 0894 707 158

Как да подготвим пералнята при местене?

Предоставяме ви нашите съвети как да подготвим пералнята за лесно и безпроблемно транспортиране

Стъпките за безпроблемното транспортиране са както следва:

  • Изключете уреда от електрическата мрежа и от водопровода.
  • Източете останалата вода от барабана, маркучите, дюзите и другите елементи от системата. Обърнете специално внимание на дренажната помпа. Водата, която не е източена от машината, може да причини сериозни проблеми при транспортиране.
  • Имобилизирайте кабелите, маркучите и другите подвижни части на пералнята. Можете да направите това с тиксо или с пластмасови клипове (обикновенно тези от оригиналната опаковка на пералнята са най-одобни за целта).
  • След това е необходимо да се закрепи барабана на пералнята. Производителите на перални машини имат специални инструкции за закрепване на барабана по време на транспортиране, които може да бъдат намерени в инструкцийте за употреба. Обикновенно има транспортни болтове, които са монтирани на гърба или горния панел. Ако те са били изгубени, ще трябва да разглобите горния капак на пералнята. Това е необходимо за поставянето на аеропласт в пространството между резервоара и панелите на машината. След като завършите тази процедура, затегнете здраво горния панел.
  • След осигуряването на неподвижността на резервоара, не забравяйте за защитата отвън на пералнята. Увийте я с одеяло, аеропласт или др., закрепете с тиксо или важе.

Важно! Не се опитвайте да поставите машината върху горния капак. Единствената възможна за поставянето й в тази позиция е след демонтирането на двигателя.

След като сте извършили всички тези действия, можете да бъдете сигурни, че пералнята безопасно ще оцелее при предстоящия транспорт.

Поискайте безплатен
оглед сега

0894 707 158 По e-mail