Безплатен оглед: 0882264648; 0884237731

Как да подготвим пералнята при местене?

Предоставяме ви нашите съвети как да подготвим пералнята за лесно и безпроблемно транспортиране

Стъпките за безпроблемното транспортиране са както следва:

  • Изключете уреда от електрическата мрежа и от водопровода.
  • Източете останалата вода от барабана, маркучите, дюзите и другите елементи от системата. Обърнете специално внимание на дренажната помпа. Водата, която не е източена от машината, може да причини сериозни проблеми при транспортиране.
  • Имобилизирайте кабелите, маркучите и другите подвижни части на пералнята. Можете да направите това с тиксо или с пластмасови клипове (обикновенно тези от оригиналната опаковка на пералнята са най-одобни за целта).
  • След това е необходимо да се закрепи барабана на пералнята. Производителите на перални машини имат специални инструкции за закрепване на барабана по време на транспортиране, които може да бъдат намерени в инструкцийте за употреба. Обикновенно има транспортни болтове, които са монтирани на гърба или горния панел. Ако те са били изгубени, ще трябва да разглобите горния капак на пералнята. Това е необходимо за поставянето на аеропласт в пространството между резервоара и панелите на машината. След като завършите тази процедура, затегнете здраво горния панел.
  • След осигуряването на неподвижността на резервоара, не забравяйте за защитата отвън на пералнята. Увийте я с одеяло, аеропласт или др., закрепете с тиксо или важе.

Важно! Не се опитвайте да поставите машината върху горния капак. Единствената възможна за поставянето й в тази позиция е след демонтирането на двигателя.

След като сте извършили всички тези действия, можете да бъдете сигурни, че пералнята безопасно ще оцелее при предстоящия транспорт.