Телевизорът е често една от най-скъпите вещи, затова е важно да се уверим, че опаковаме телевизора правилно. Лошото опаковане води до риск за повреди.

Материалите които ще са необходими за едно добро опаковане:

 1. Одеяло или опаковачна вата
 2. Аеропласт
 3. Картон (поне два с размера на телевизора)
 4. Тиксо
 5. Поне два чифта ръце

Как да опаковаме телевизора стъпка по стъпка:

При самото транспортиране, както и при опаковането, е изключително важно телевизора да е ИЗПРАВЕН! Ако го сложим хоризонтално рискуваме да се счупи от собствената тежест.

Най-добре е да използваме оригиналната опаковка, но ако я нямаме има много лесен и ефикасен начин да опаковаме телевизора, но все пак ще ни трябват още един чифт ръце.

 1. Подготовка – разглабяме стойката, махаме кабелите като или ги снимаме, или ги маркираме (просто улеснение).
 2. Стойката, кабелите и всички други аксесоари (тунери, плейери и др.) опаковаме с аеропласт и слагаме в кашон. Маркираме го с TV АКСЕСОАРИ.
 3. Постиламе одеялото или опаковчната вата и слагаме телевизора по средата, таке че да може по късно да се покрие с краищата на одеялото (изправен!!!).
 4. Увиваме го с аеропласт и запечатваме с тиксо.
 5. Покриваме го с одеялото и минаваме с тиксото.
 6. Слагаме картона от двете страни на „пакета“ и отново опаковаме с тиксо.
 7. Готовата опаковка, дори и да е супер очевидно , че вътре има телевизор, маркираме с ЧУПЛИВО и ТЕЛЕВИЗОР.

Добре е да повторим, че е изключително важно телевизора да е ИЗПРАВЕН! Това е наистина много важно, повече от 80% от повредите по телевизорите при преместване в САЩ и Европа стават още при опаковането, когато телевизора бъде поставен хоризонтално на масата или пода.

 

Ние от „Хамали Иванов“, при преместване взимаме всички мерки, за да гарантираме безупречни хамалски услуги. Заявка за транспортни и хамалски услуги може да направите тук.