Безплатен оглед: 0882264648; 0884237731

Как да опаковаме кухненския сервиз

При преместване в нов дом на кухненски сервиз, най-вече при чиниите и чашите трябва да се обърне голямо внимание на опаковането.

Следвайте тези съвети и техники, за да намалите разходите от счупване, които могат да възникнат по време на преместването.

Материалите които ще са необходими за едно добро опаковане:

  • Картон
  • Подсилен кашон
  • Тиксо
  • Опаковачна хартия
  • Гофрирани разпределители (кашон за чаши)
  • Аеропласт с балончета

Как да подходим за различните части от един кухненски сервиз?

Чашите се увивата инидивуално с опаковачна хартия. А за винените се използва и един сгънат лист хартия, с който се увива столчето. Между самите чаши се слага или гофрирани разпределители които се запълват с хартия или аеропласт с балончета. След като се нареди първия ред се слага намачкана опаковачна хартия, а отгоре се поставя катрон, върху който се слага следващия ред от чаши.

За чайници, виенски и други предмети с капаци всеки един от елементите се увива по отделно.

Когато опаковате вашите чинии, обвийте всяка по отделно в опаковъчна хартия, след това направете пакети от 3-4 чинии, обвити заедно с още хартия. Когато се слагат в кашона е важно да са на една страна, а не в хоризонтално положение.

Опаковайте купите си като ги сложите една в друга с опаковъчна хартия или аерофолио между тях и отново ги опаковате в пакети от по 3-4 броя.

Сложете омекотяващ слой от намачкана опаковъчна хартия или аеропласт с големи балончета на дъното на кашона за допълнителна защита. Започнете с най-тежките предмети първо.

Важно е да не оставяте празни пространства в кашоните, за да сте сигурни, че всичко ще пристигне здраво и цяло, като се има в предвид и тежеста на кашона. Използвайте намачкана хартия или леки предмети от вашата кухня за да запълните празните места.