Как да опаковаме кухненския сервиз при преместване

При преместване в нов дом на кухненски сервиз, най-вече при чиниите и чашите трябва да се обърне голямо внимание на опаковането.

Следвайте тези съвети и техники, за да намалите разходите от счупване, които могат да възникнат по време на преместването.

Материалите които ще са необходими за едно добро опаковане:

  1. Картон
  2. Подсилен кашон
  3. Тиксо
  4. Опаковачна хартия
  5. Гофрирани разпределители (кашон за чаши)
  6. Аеропласт с балончета

Как да подходим за различните части от един кухненски сервиз?

Чашите се увивата инидивуално с опаковачна хартия. А за винените се използва и един сгънат лист хартия, с който се увива столчето. Между самите чаши се слага или гофрирани разпределители които се запълват с хартия или аеропласт с балончета. След като се нареди първия ред се слага намачкана опаковачна хартия, а отгоре се поставя катрон, върху който се слага следващия ред от чаши.

За чайници, виенски и други предмети с капаци всеки един от елементите се увива по отделно.

Когато опаковате вашите чинии, обвийте всяка по отделно в опаковъчна хартия, след това направете пакети от 3-4 чинии, обвити заедно с още хартия. Когато се слагат в кашона е важно да са на една страна, а не в хоризонтално положение.

Опаковайте купите си като ги сложите една в друга с опаковъчна хартия или аерофолио между тях и отново ги опаковате в пакети от по 3-4 броя.

Сложете омекотяващ слой от намачкана опаковъчна хартия или аеропласт с големи балончета на дъното на кашона за допълнителна защита. Започнете с най-тежките предмети първо.

Важно е да не оставяте празни пространства в кашоните, за да сте сигурни, че всичко ще пристигне здраво и цяло, като се има в предвид и тежеста на кашона. Използвайте намачкана хартия или леки предмети от вашата кухня за да запълните празните места.

 

Нашите хамали ще се погрижат добре при преместването на Вашият кухненски сервиз, ако използвате нашите транспортни и хамалски услуги. Заявка за безплатен оглед може да направите тук.