Безплатен оглед: 0882264648; 0884237731

Как да опаковаме дрехите си при преместване

Проблема при опаковането на дрехите за преместване в нов дом, е че често заемат твърде много място. Кашоните се запълват от няколко пуловера или якета. За да си спестите нервите и усилията с безбройните кашони последвайте нашите съвети.

Вакуумни торби за дрехи

Може би най-ефикасният начин за решаването на проблема. Намалява обема и предпазва дрехите от влага, прах и молци. А сезонните дрехи (зимни/лятни), които не планувате да носите скоро, може да оставите във вакуумните торби и да си спестите разопаковането.

Използвайте куфарите си

Те са направени именно за това! Те са лесни за разпознаване и са много по подходящи от кашони. За да се възползвате максиманло от тяхния обем, навийте дрехите вместо да ги сгъвате. Използвайте всичките отделения и групирайте дрехите по куфари ( по вид, по притежание и т.н.).

Чували за боклук

Идеални за опаковането на дрехи които искате да опаковате без да ги сваляте от закачалките. Докато все още висят в гардероба, съберете ги заедно и плъзнете чувала за боклук отдолу-нагоре, ако има дръжки – завържете ги точно над закачалката, така че да стърчи само тя, ако нямат дръжки използвайте връзки (от обувки премерно), тиксо или каквото имате под ръка.

Използвайте чекмеджетата от гардероба

Може би най-лесното нещо. Изваждате чекмеджетата, както са си с дрехите вътре. Увивате ги с предпазно фолио, найлони и други опаковачни материали. И просто ги премествате.
Да, те са по тежки от кашоните, но помислете за ползите! Първо те са „разопаковани“ когато пристигнете в новия си дом. Второ – гардероба олеква, и става по лесен за транспортиране.

Опаковайте дрехите по сходсво

Организарането на дрехите по категории улеснява началото на живота в новия ви дом. Опаковайте по притежание и/или по вид на дрехите. Едва ли ще искате когато подреждате новия си дом тепърва да трябва да разпределяте бельото от работните дрехи и т.н.

Ако се налагат кашони – да бъдат малки!

По отделно дрехите тежат много малко, но лесно достигат теглото на диван, когато се наредят в голям кашон. Използването на малки кашони при преместване, освен че спомага вдигането и местенето да е по лесно, но помага и с горепосоченото – организирането на дрехите по сходство.

Дрехи за дните покрай местенето

Когато опаковате дрехите си, не забравяйте да си оставите дрехи за носене през дните покрай местенето. В раница или в чанта отделете дрехи за поне ден-два. Важно е да си оставите дрехи за обличане на катове, за да може лесно да свалите или облечете дреха ако времето се промени.

Отървете се от това, което вече не носите

Няма нужда да мъкнете дрехи, които няма да носите – остарели и умалели. Почистването на гардероба от дрехи е нещо което не се прави всеки ден и може да отнеме доста време, но няма по подходящ момент от този на преместването. Отделете дрехите, които няма да носите повече (остарели, умалели, износени и т.н.), и ги дарете. Намалявате дрехите, които ще трябва да се преместят, и правите добро.